Otevírací doba: Po-Pá od 12:30 do 20:30 Adresa: Čestmírova 5, Praha 4 Kontakt: +420 739437507 E-mail: pivkupectvi@seznam.cz Pro odeslání objednávky musíte být a souhlasit, že jste starší 18 let.

Antoš Watermelon and Cucumber Geyser 10° 0,75l

Položka byla vyprodána…
Vyprodáno
Kód: 3333
Značka: Antoš
119 Kč 15,87 Kč / 100 ml
Kategorie: Pivovar Antoš
Alkohol (%): 4,3
Objem (ml): 750
Pivní styl: Gose
Stupňovitost: 10°
Položka byla vyprodána…

Při vymýšlení dalšího ze série Antošových "geyserů", tedy lehkých ochucených kyseláčů, jsme sáhli po typicky letních surovinách - vodních melounech a salátových okurkách. Vše čerstvé, v množství nemalém, jsme u nás v pivovaru ručně zpracovali a posléze přidali do již dobře známého Gose, které je tentokrát jen mírně kyselé, o trochu více slané, ale především netradiční a velmi osvěžující!

Pivní Styl: Gose
Druh kvašení: svrchní
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 4,3%
Hořkost IBU:
Barva EBU:
Složení: Voda, ječný slad, chmel, pivovarské kvasnice. Obsahuje lepek.
Chmely: Hallertau Mittelfrüh
Slady:  plzeňský, pšeničný, karamelový, kyselý
Ostatní suroviny: himalájská sůl, koriandr, vodní melouny, okurky
Nefitrované a nepasterované
Uzávěr: korunkový
Obal: sklo

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Pivovar Antoš: Slánské pivo doporučovali kdysi v Čechách na prvním místě, napsal slavný jezuitský historik Bohuslav Balbín ve 3. knize svých Rozmanitostí Království českého, která vyšla roku 1681. Královské město Slaný se vskutku může pyšnit dlouhou a věhlasnou tradicí vaření piva, která vyvrcholila počátkem 17. století, kdy zde bylo deset měšťanských právovárečných domů, tři hostince poskytující ubytování se stravou a dvě krčmy na předměstí. Roku 1618 činil výstav slánských pivovarníků téměř 20.000 hl, což bylo na tu dobu úctyhodné množství. Značná část produkce se vyvážela do celého království, kde bylo slánské pivo vyhledávané a oblíbené. Ondřej Antoš, který v roce 1518 získal dům, dnes známý jako Modletický, vařil pivo od roku 1536. Antošové představovali významnou rodinu v dějinách města. Jiný z jejích příslušníků, Václav Antoš, zastával v letech 1569-1587 úřad císařského rychtáře. Roku 1578 nechal dům přestavět do současné podoby, jejíž součástí je i pozoruhodný renesanční portál se štítkem obsahujícím příslušné vročení a zobrazujícím symbol kotvy, jejíž ramena jsou stylizována do podoby monogramu „W" (Václav). Další majitel, po němž byl dům posléze i pojmenován, Vilém Modletický, také určitý čas provozoval jeden ze slánských hostinců. Slibný rozvoj byl neblaze ovlivněn událostmi pobělohorského období, kdy se Slaný stal poddanským městem hraběte Jaroslava Bořity z Martinic. Ten zrušil várečná práva měšťanů a zároveň nechal roku 1629 ve městě vybudovat svůj vlastní pivovar. Zde v letech 1794-1798 působil český sládek František Ondřej Poupě, autor příručky Počátkové základního naučení o vaření piva (1801), který je považován za průkopníka českého odborného pivovarnictví. Hraběcí pivovar byl v provozu do roku 1884. Od té doby se historie spjatá výrobou piva ve Slaném přerušila na více než 135 let. Pivovar Antoš založený v roce 2010 nyní obnovuje tradici vaření kvalitního slánského piva. Při jeho výrobě je použito výhradně nejkvalitnějších domácích surovin, českého chmele z nedaleké žatecké oblasti a vyhlášeného sladu ze sladovny v Kounicích. Pivo je čepováno přímo z ležáckých sklepů, nefiltrované a nepasterované, aby si tak uchovalo své jedinečné vlastnosti „živého" piva, jak je znali naši předkové.